UNIQ, het slimste profiel voor glasbalustrades

Glazen balustrades zijn niet meer weg te denken uit de huidige architectuur. Ze geven een gevoel van ruimte en een onbelemmerd uitzicht op de omgeving. Bovendien zijn ze onderhoudsarm, duurzaam en recyclebaar.

Unieke afwerking

De aluminium inklemprofielen van UNIQ zijn speciaal ontwikkeld voor glazen balustrades. Zonder ontsierende rubbers, zodat het lijkt alsof het glas rechtstreeks uit de vloer komt. Standaard verkrijgbaar in een moderne rvs look of in een uitvoering die naar wens in elke kleur te anodiseren of poedercoaten is. Leuningen in vele soorten en maten completeren de UNIQ balustrade. Zo ontstaat een mooi geheel, dat perfect past in iedere bouwstijl.

Unieke montage- en stelmogelijkheden

Naast constructieve ankers worden de profielen gemonteerd met een tweede rij stelankers waardoor ze waterpas kunnen worden gesteld. Het glas wordt door middel van een doorlopende strip volledig in het profiel opgesloten. Ontoelaatbare piekspanningen in het glas worden daarmee voorkomen en de glasplaat staat verticaal. De klemstrip kan niet los trillen, zoals dat bij keggen wel kan gebeuren. Bovendien vangt dit systeem toleranties van de glasdikte op.

UNIQ heeft voor alle balustrades het juiste profiel. Voor montage naast of op de vloer, voor ruwe of afgewerkte vloeren van beton, staal of hout, in binnen- en buitensituaties bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Voor elke gebruiksfunctie met een lijnlast van 0.3, 0.5, 0.8 en 3 kN/m zijn één of meerdere profielen beschikbaar. Het systeem voldoet aan het Bouwbesluit en is internationaal gecertificeerd.

Alle profielen zijn beschikbaar als BIM model en de bestekteksten zijn te vinden in STABU.


Voor meer informatie