Raamdorpelelementen

De kant-en-klare raamdorpels zijn overigens ook door anderen eenvoudig te monteren. Omdat ze als vast element op de millimeter nauwkeurig passend uit de fabriek komen, is er geen metselvaardigheid nodig. Dat is een groot voordeel, want op renovatiewerken lopen in tegenstelling tot nieuwbouw vaak geen metselaars rond. Wie er wél zijn, zijn voegers en kozijnmonteurs. “We leveren alles mooi gesorteerd af in de herkenbare rode stalen bakken of op rode rekken. De jongens leggen een raamdorpelelement zo even neer zonder speciale vakkennis. De aannemer hoeft dus geen aparte metselaar te sturen. Raamdorpelelementen maken het renovatiewerk ongekend simpel met zo min mogelijk overlast voor de bewoners: aan het eind van de dag is alles klaar.

Zeer slijtvast

Raamdorpelelementen besparen niet alleen op arbeid, ze betekenen ook een hogere kwaliteit ten opzichte van losse stenen. Met name wat betreft de voegen, die in het traditionele systeem het meest kwetsbare onderdeel vormen. Dat komt omdat er bij handmatig metselwerk standaard wordt afgevoegd met specie. Dat vormt een mogelijke ondergrond voor algen en mossen. Daarnaast kan door vocht de voeg op termijn uitspoelen of in de winter bevriezen en uitzetten waardoor het glazuur onder druk komt te staan.

Bij de raamdorpelelementen gebeurt dat niet. Doordat het voegwerk uit dezelfde lijm bestaat als waarmee de element verlijmd zijn, zijn de voegen zeer slijtvast. De voeg is zelfs sterker dan de keramische steen. Normaal begint een voeg na een jaar of vijftien uit te slijten, bijvoorbeeld omdat er vocht onder komt dat ’s winters vriesschade veroorzaakt. Raamdorpel.nl gebruikt echter een tweecomponentenlijm die nog harder is dan de steen zelf. Daardoor ‘overleeft’ de voeg de steen ruimschoots, en dat betekent minder onderhoud, en dus minder herstelkosten en ongemak voor bewoners.

Voordelen

 • Eenvoudig monteren
  U hoeft geen metselaar te zijn om de raamdorpelelementen te kunnen monteren.
 • Volledig ingewassen
  Ook de klik, de opstaande kant van de raamdorpelsteen, wordt tot boven toe gevuld met lijm
 • Slijtvaste voegen
  Doordat het voegwerk uit dezelfde lijm bestaat als waarmee de element verlijmd zijn.
 • Geen breuk
  Leveringen op een bok geeft minder breuk dus snellere verwerking en een lagere faal kosten.
 • Strak en vlak
  Omdat de verstekhoek aan het element is gelijmd, wordt er een strakke en vlakke verstekhoek gecreëerd.
 • Eenvoudig te monteren
  U hoeft geen metselaar te zijn om de raamdorpelelementen te kunnen monteren.
 • Minder afhankelijk van weersomstandigheden
  De voegen zijn al ingewassen, zo kunnen de elementen zelfs bij regenachtig weer gelegd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen over onze producten?
Neem dan tijdens kantooruren contact met ons op door te bellen naar 0497-360791.