Duurzame, onderhoudsarme houten gevelbekleding

Natuurlijke producten voor de gevel –
zonder de zorgen

Een houten gevel geeft een gebouw een authentieke en warme uitstraling. Maar de gevel moet wel goed onderhouden worden en de houten gevelplaten verkleuren na verloop van tijd. Zeker wanneer uw gevel aan hoge brandveiligheidseisen moet voldoen, wordt het bijna onmogelijk om houten gevelbekleding te gebruiken.

Rockpanel Woods is het perfecte alternatief voor houten gevelbekleding. Rockpanel Woods, gemaakt van het natuurlijke gesteente basalt, bevat de voordelen van steen met het uiterlijk en bewerkingsgemak van hout. De 17 designs van het Rockpanel Woods assortiment zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden.

Zeer onderhoudsarm

De Rockpanel Woods panelen hebben een extra beschermlaag: ProtectPlus. Deze beschermingslaag verhoogt de UV-bestendigheid, zodat de kleuren nog langer mooi blijven. Door het verhoogde zelfreinigende vermogen wordt het grootste deel van het vuil op de gevel gewoon door regen weggespoeld. Zelfs graffiti is met een speciaal schoonmaakmiddel eenvoudig van gevelplaten te verwijderen.

Brandveilige houten gevelbekleding

Wanneer uw gevel aan hoge brandveiligheidseisen moet voldoen, wordt het bijna onmogelijk om houten gevelbekleding te gebruiken. Maar niet met Rockpanel Woods in de extra brandveilige A2 (FS-Xtra) uitvoering.

Lunch & Learn sessie over brandveilige gevels

Waar moet u op letten bij het maken van een brandveilige gevel? Wij vertellen u er graag meer over

Duurzaam van begin tot eind

De grondstof basalt is vrijwel onbeperkt voorhanden in de natuur en vormt de basis voor onze uit steenwol geperste gevelplaten. De gevelplaten zijn nagenoeg 100% recyclebaar en hebben een onafhankelijk erkende levensduur van 60 jaar. Na gebruik kunnen onze panelen gemakkelijk gedemonteerd worden en opnieuw gebruikt worden voor de productie van nieuwe steenwolproducten. Onze steenwolproducten bestaan tot 50% uit gerecycled materiaal.

Wilt u meer informatie?