Comfort
op grote hoogte

Hermeta Gevelbouw is specialist in duurzame kozijn-, vliesgevels en gevelpanelen op maat. De uit aluminium en glas bestaande gevels geven ieder gebouw een eigen uitgesproken design. Onze gevels bieden een wind-, water en geluidsdichte huid, zodat veel licht en comfort ontstaat.

Al meer dan 50 jaar staat Hermeta Gevelbouw voor maatwerk geveloplossingen in aluminium bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Wij nemen het gehele proces - van ontwerp tot assemblage en montage - uit handen. Inclusief het testen van de gevelelementen en het monteren van beglazing.

Lumion Amsterdam: een monumentaal schoolgebouw in een modern jasje

Het schoolcomplex Lumion Amsterdam is een bijzonder voorbeeld van hoe nieuwbouw en renovatie in een project kunnen samensmelten. Het voormalig Caland 2 was ontworpen als MTS met daarbij een aantal grote praktijkhallen. Het ontwerp van het gebouw heeft duidelijk invloeden van de wereldberoemde Zwitserse architect Le Corbusier en is in 2008 daarom toegevoegd aan de gemeentelijke monumentenlijst.

Zee van licht

Om voldoende ruimte te creëren voor de nieuwe middelbare school, zijn een aantal hallen weggehaald, waardoor er ruimte ontstond voor nieuwbouw. Hermeta heeft aan dit mooie project bijgedragen met aluminium kozijnen, lichtstraten en vliesgevels, zodat er veel licht en ruimte is ontstaan.

Architectenbureau Atelier PRO was verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw van Lumion Amsterdam. Het bureau heeft het gebouw herontworpen tot een moderne school met veel open ruimte en weinig traditionele klaslokalen. Er is met veel zorg en aandacht gewerkt, om de oude elementen van het monumentale schoolgebouw van 8.200 m2 optimaal te verwerken in een nieuwe, moderne school van ca. 14.000 m2.

Aandacht voor oud en nieuw

Hermeta heeft voor Lumion Amsterdam de aluminium kozijnen, lichtstraten en vliesgevels geleverd en geplaatst. Een echte eyecatcher van het gebouw is de imposante gerenoveerde gevel aan de entrée van het schoolgebouw. Hermeta was verantwoordelijk voor het aanleveren van deze gevel inclusief glaswerk, waarbij het originele ontwerp in een modern uiterlijk is uitgewerkt. De hoeveelheid glas in de gevel geeft een prachtige lichtinstroom op de originele betonnen interieurlook van het schoolcomplex. Dit licht laat de unieke, witte betonnen wenteltrap in het centrale gedeelte van het gebouw mooi uitspringen.

Hergebruik van oude materialen


Hermeta heeft in samenwerking met de architect en de aannemer gekeken hoe oude materialen van het schoolgebouw zoveel mogelijk konden worden behouden of hergebruikt. Dit is gedaan door in de houten kozijnen een aluminium framewerk te plaatsen met HR++glas waar Hermeta verantwoordelijk voor was. Op deze manier zijn de oude elementen behouden en met moderne technieken naar een duurzaam, hedendaags niveau getild.


Het doel van architectonische ontwerp was een uniek schoolgebouw te creëren met diversiteit aan ruimten, gelinkt aan het gevarieerde onderwijs dat het Lumion haar leerlingen wilt bieden. Hermeta is trots te hebben bijgedragen aan dit project, wat een imposant architectonisch eindresultaat heeft opgeleverd. Lumion Amsterdam zal na de zomervakantie 2019 in gebruik worden genomen.

Voor meer informatie over Hermeta Gevelbouw:

Hermeta
1e Industrieweg 1
4147 CR Asperen (NL)
tel.: +31 (0)345 634 888